Recept
« Terug naar recepten
Tonijnrolletjes
PT30M
Tonijnrolletjes
Een heerlijk tonijnrolletjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Tonijnrolletjes te bereiden
1. Snij de tonijn in 4 plakjes van 0,5 cm (dat gaat makkelijk als u de vis eerst lichtjes invriest). Of vraag aan de vishandelaar om de tonijn in plakjes te snijden.
2. Hak het kreeftenvlees in kleine stukjes en vermeng het met de mayonaise, de bieslook, peper en zout. Leg op een groot stuk plasticfolie een plak tonijn en schep er in het midden wat van het mengsel op.
3. Trek de folie strak en rol 'm stevig dicht (hou de vulling tegen met de vingers). Draai de uiteinden dicht als een bonbon. Maak zo vier rolletjes leg ze een nacht in de koelkast.
4. snij de rolletjes doormidden en duw ze pas daarnaa voorzichtig uit de plasticfolie Schik ze per twee op de borden. Lepel de dressing bij de rolletjes en werk af met sesamzaadjes en scheutjes.
2. Hak het kreeftenvlees in kleine stukjes en vermeng het met de mayonaise, de bieslook, peper en zout. Leg op een groot stuk plasticfolie een plak tonijn en schep er in het midden wat van het mengsel op.
3. Trek de folie strak en rol 'm stevig dicht (hou de vulling tegen met de vingers). Draai de uiteinden dicht als een bonbon. Maak zo vier rolletjes leg ze een nacht in de koelkast.
4. snij de rolletjes doormidden en duw ze pas daarnaa voorzichtig uit de plasticfolie Schik ze per twee op de borden. Lepel de dressing bij de rolletjes en werk af met sesamzaadjes en scheutjes.