Recept
« Terug naar recepten
Tonijnsalade
PT50M
Tonijnsalade
Een heerlijk tonijnsalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijnsalade te bereiden
Bak de tonijn kort, in een tefalpan, in een beetje olie rondom aan, hij moet nog rood zijn vanbinnen. Laat afkoelen en snijd vlak voor uitserveren in dunne plakjes met het elektrisch mes.
Blancheer de haricots verts. Snijd de gedroogde tomaten in dunne reepjes. Snijd de olijven doormidden.
Kook de Roseval aardappelen in de schil gaar. Pel de schil en snijd in plakjes. Bedruppel de nog warme aardappels met de vinaigrette.
Snijd de Tasty Tom tomaten in kwarten en verwijder het zaad. Bestrooi met de gehakte sjalot.
Was de sla en centrifugeer droog. Pluk de sla in kleine stukjes en vermeng de soorten.
Snijd de rode ui in zeer fijne ringen.
Kook de kwarteleitjes. (3 a 4 min) en pel ze. Snijd daarna doormidden.
Neem alle ingrediënten van de ansjovisdressing en meng ze in de keukenmachine. Doe hetzelfde met de vinaigrette.
Presentatie
Neem een grote schaal en leg daar de aardappelschijfjes op. Besprenkel met nog wat vinaigrette.
Leg dan alle ingrediënten laag voor laag op de aardappels in de volgende volgorde. Aardappels, gemengde sla, olijven, gedroogde tomaat, rode ui ringen,haricots vert, Tasty Tom tomaat, kwarteleitjes. Bestrooi het geheel met peterselie
Geef de twee dressings er apart bij zodat iedereen naar behoefte een dressing kan gebruiken.
Blancheer de haricots verts. Snijd de gedroogde tomaten in dunne reepjes. Snijd de olijven doormidden.
Kook de Roseval aardappelen in de schil gaar. Pel de schil en snijd in plakjes. Bedruppel de nog warme aardappels met de vinaigrette.
Snijd de Tasty Tom tomaten in kwarten en verwijder het zaad. Bestrooi met de gehakte sjalot.
Was de sla en centrifugeer droog. Pluk de sla in kleine stukjes en vermeng de soorten.
Snijd de rode ui in zeer fijne ringen.
Kook de kwarteleitjes. (3 a 4 min) en pel ze. Snijd daarna doormidden.
Neem alle ingrediënten van de ansjovisdressing en meng ze in de keukenmachine. Doe hetzelfde met de vinaigrette.
Presentatie
Neem een grote schaal en leg daar de aardappelschijfjes op. Besprenkel met nog wat vinaigrette.
Leg dan alle ingrediënten laag voor laag op de aardappels in de volgende volgorde. Aardappels, gemengde sla, olijven, gedroogde tomaat, rode ui ringen,haricots vert, Tasty Tom tomaat, kwarteleitjes. Bestrooi het geheel met peterselie
Geef de twee dressings er apart bij zodat iedereen naar behoefte een dressing kan gebruiken.