Recept
« Terug naar recepten
Torentje met lamshaas en portsaus
PT60M
Torentje met lamshaas en portsaus
Een heerlijk gerecht met lamshaas en portsaus.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Torentje met lamshaas en portsaus te bereiden
- Puree:
• Schil de knolselderij en snijd hem in stukken. Schil de aardappels.
• Kook de knolselderij en de aardappels afzonderlijk tot ze gaar zijn. - Saus:
• Maak de sjalotten schoon, hak ze fijn en zet ze in boter aan.
• Voeg de port en de bouillon toe en kook het vocht in tot de gewenste dikte.
• Zeef de saus.
• Voeg de room culinair toe en breng de saus op smaak met zout en peper. - Groente:
• Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.
• Blancheer de peultjes beetgaar in water met zout. - Puree:
• Pureer de gekookte aardappels, voeg een klontje boter en een scheutje room too
• Pureer ook de knolselderij, opsmaak maken met peper, zout en een klontje boter.
• Meng de helft van de aardappelpuree met de gekookte knolselderij en breng dit op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
• Voeg de truffelolie bij de rest van de puree toe en breng dit op smaak. - Vlees:
• Bestrooi de lamshaasjes met zout en peper en rooster ze in een grillpan met wat boter.
• Laat het enkele minuten rusten en snijd de haasjes een keer schuin door. - Groente:
• Bak de paddenstoelen in een pan met boter. Breng ze op smaak met zout en peper.
• Stoof de peultjes heel kort in een pan met wat boter en suiker.
Joan zegt: