Recept
« Terug naar recepten
Torta Tarantina
PT40M
Torta Tarantina
Een heerlijk torta tarantina recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
italiaanse kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Torta Tarantina te bereiden
Kook de aardappelen gaar. Pel de aardappelen en pureer ze. Meng er de helft van de olie door en breng het op smaak met zout en peper. Leg de tomaten in een vergiet en laat ze een kwartier uitlekken, zodat ze zoveel mogelijk vocht verliezen. Vet een ronde taartvorm in met olie en strijk het aardappelmengsel erover uit.
Verdeel de mozzarellaplakjes over de taart en strooi de fijngehakte ansjovisfilets erover. Verdeel de tomaten over de taart, bestrooi met oregano en bestrijk het geheel met olie. 20 minuten bakken in een hete oven (200gr.). Warm opdienen en wat peterselie erop.
Voor nog ontelbaar veel meer heerlijke Italiaanse recepten en wetenswaardigheden over Italië:
Verdeel de mozzarellaplakjes over de taart en strooi de fijngehakte ansjovisfilets erover. Verdeel de tomaten over de taart, bestrooi met oregano en bestrijk het geheel met olie. 20 minuten bakken in een hete oven (200gr.). Warm opdienen en wat peterselie erop.
Voor nog ontelbaar veel meer heerlijke Italiaanse recepten en wetenswaardigheden over Italië: