KookJij

Tortellini alla panna ( Tortellini met room )

Een heerlijk tortellini alla panna ( tortellini met room ) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Giuliano Hazan
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tortellini alla panna ( Tortellini met room ) te bereiden

DE TORTELLINI:
Doe de boter, olie en het varkensvlees in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bestrooi de stukken met peper en zout en bak ze al roerend 5 minuten.
Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd het apart.
Doe de stukjes kip[ in de pan, bestrooi ze met zout en peper en bak ze al roerend 2-3 minuten.
Haal ze met een schuimspaan uit en houd ze aopart bij het varkensvlees.
Hak de beide soorten vlees in een foodprocessor of met de hand fijn, maar maak er geen puree van.
Doe ze in een kom en roer er met een vork de ricotta, mortadella, eierdooier, nootmuskaat en geraspte kaas door.
Kneed het mengsel grondig, voeg zo nodig wat zout toe en houd het apart.
Rol het pastadeeg zo dun mogelijk uit en maak de gevulde tortellini .
Spreid ze op een schone theedoek uit.
DE SAUS:
Doe 4 liter water in een grote pan op hoog vuur.
Smelt de boter voor de saus in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Giet er de room bij en kook, deze al roerend tot de helft in.
Haal de pan van het vuur.
Laat het pastawater aan de kook komen, voeg 1 el zout en 1 el olijfolie toe, en laat de tortellini erin glijden met behulp van de theedoek waarop ze gelegen hebben.
Haal de tortellini uit het water als hun verzegelde randen al dente gaar zijn, zet de pan met saus op laag vuur, giet de tortellini af, meng ze heel voorzichtig met de room-en botersaus en voeg de geraspte kaas, een mespunt zout en wat peper uit de molen toe.
Dien het gerecht direct op.

Mijn kookverhaal (Bert Allers)

Er bestaat een verhaal over een pastamaker die heimelijk verliefd was op een jong meisjedat voor hem werkte.
Voor dat ze aan het werk ging, trok ze altijd in de achterkamer andere kleren aan, en op een dag gaf de eigenaar toe aan de verleiding om door het sleutelgat te loeren.
Hij kon alleen haar navel zien, maar die vond hij zo mooi, dat hij die navel met een klein rondje pasta imiteerde.
Zoi, aldus de legende, werd de eerste tortellino geboren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

karola

karola zegt:
dit ga ik zeker proberen. Eindelijk eens een recept waarbij je zelf je pasta maakt.:)
bertal

bertal zegt:
joke de ridder:
Van mij mag je best eens een keer zondigen.
En anders jouw keus, dus light.
succes met het koken:);)
m.v.g. Bert Allers
joke de ridder

joke de ridder zegt:
Lijkt mij heerlijk maar gezien Sonja's strenge blik misschien beter om wat light poducten te gebruiken?;)