Recept
« Terug naar recepten
Tortello met groenten
PT300M
Tortello met groenten
Een heerlijk tortello met groenten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Tortello met groenten te bereiden
Vermeng de bloem met het zout. Los de verkruimelde gist op in het lauwe water. Schenk het gistpapje en de olijfolie in een kuiltje in de bloem. Kneed 10 minuten door. Laat de deegbal, afgedekt met een lichtjes vochtige keukenhanddoek, 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Spoel de komkommer en de tomaten, snij ze in blokjes. Haal de boontjes af, breek ze in stukjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
Vermeng de groenten met 2 eetlepels olijfolie, het citroensap, 1 theelepel afgeriste tijm en rozemarijn, een snuifje peper en zout. Zet ze 1 uur afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 210°C. Kneed het deeg 2 minuten goed door. Rol het zo dun mogelijk uit op een met bloem bestoven werkvlak. Laat het 20 minuten, afgedekt, rusten. Schep er de gemarineerde groenten op.
Rol het deel voorzichtig op en leg het op een ingevette bakplaat. Bestrijk lichtjes met olijfolie. Bak de tortello 25 minuten in het midden van de oven. Laat 5 minuten afkoelen voor u hem snijdt.
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Spoel de komkommer en de tomaten, snij ze in blokjes. Haal de boontjes af, breek ze in stukjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
Vermeng de groenten met 2 eetlepels olijfolie, het citroensap, 1 theelepel afgeriste tijm en rozemarijn, een snuifje peper en zout. Zet ze 1 uur afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 210°C. Kneed het deeg 2 minuten goed door. Rol het zo dun mogelijk uit op een met bloem bestoven werkvlak. Laat het 20 minuten, afgedekt, rusten. Schep er de gemarineerde groenten op.
Rol het deel voorzichtig op en leg het op een ingevette bakplaat. Bestrijk lichtjes met olijfolie. Bak de tortello 25 minuten in het midden van de oven. Laat 5 minuten afkoelen voor u hem snijdt.