KookJij

Tortiglioni met doperwten

Een heerlijk tortiglioni met doperwten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Pasta recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tortiglioni met doperwten te bereiden

Smelt de boter in een koekenpan op middel hoog vuur.
Voeg de uiringen, het knoflook en de chilivlokken toe en bak ze 5 minuten tot de uiringen glazig zijn.
Meng er de bacon door en bak nog eens 5 minuten; voeg dan 2 tl peterselie, munt en zwarte peper naar smaak toe.
Zet het vuur laag.
Kook de tortiglioni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af, laat goed uitlekken, voeg toe aan het erwten mengsel en hussel dooreen.
Neem van het vuur.
Klop de eieren los met de room en de pecorino, voeg de resterende peterselie toe en roer door het pasta mengsel. Serveer het zodra de eieren beginnen te stollen - dit gebeurt al na enkele seconden.
De saus moet nog een beetje vloeibaar zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst