Mijn Spaanse logés aten voor ontbijt meestal koekjes of gebak (en zondags churros in zeer dikke chocolademelk gedoopt). Op de middelbare scholen wordt er in de ochtendpauze in de kantine veel tortillapunten verkocht en ook andere kleine tapas. De meesten eten 's morgens geen ontbijt omdat er 's avonds zeer laat gegeten wordt.
Meestal bestaat de vulling van de tortilla uit aardappels soms aangevuld met andere ingrediënten.
Recept
« Terug naar recepten
Tortilla de salmón (Spaanse zalmtortilla)
PT25M
Tortilla de salmón (Spaanse zalmtortilla)
Een heerlijk tortilla de salmón (spaanse zalmtortilla) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kookknipsels (Allerhande??in ieder gevan van jaren geleden)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tortilla de salmón (Spaanse zalmtortilla) te bereiden
2 Tomaten elk in 4 plakjes snijden en de rest van de tomaten in blokjes.
De zalm afgieten, vel en graatjes verwijderen en de zalm in stukjes losmaken.
De eieren loskloppen met de room en zout en peper.
De boter in een grote koekenpan smelten en hierin 1/3 deel van het eimengsel gieten. Hierop de tomaatblokjes + zalm + bieslook verdelen en dan de rest van het eimengsel erover gieten.
De onderkant van de tortilla op matig hoog vuur lichtbruin bakken. Leg dan een deksel op de pan en bak de tortilla dan op laag vuur verder tot de bovenkant van het ei gestold is (± 7 min). Met bijv. een satéstokje prikken om te kijken of het gaar is van binnen.
Laat de tortilla voorzichtig op een groot bord of schaal glijden en snijd hem in 8 punten.
Garneer elk punt met een schijf tomaat en eventueel een olijf.
Geef er stokbrood en knoflookboter en sla bij.
De zalm afgieten, vel en graatjes verwijderen en de zalm in stukjes losmaken.
De eieren loskloppen met de room en zout en peper.
De boter in een grote koekenpan smelten en hierin 1/3 deel van het eimengsel gieten. Hierop de tomaatblokjes + zalm + bieslook verdelen en dan de rest van het eimengsel erover gieten.
De onderkant van de tortilla op matig hoog vuur lichtbruin bakken. Leg dan een deksel op de pan en bak de tortilla dan op laag vuur verder tot de bovenkant van het ei gestold is (± 7 min). Met bijv. een satéstokje prikken om te kijken of het gaar is van binnen.
Laat de tortilla voorzichtig op een groot bord of schaal glijden en snijd hem in 8 punten.
Garneer elk punt met een schijf tomaat en eventueel een olijf.
Geef er stokbrood en knoflookboter en sla bij.