Recept
« Terug naar recepten
Tortilla Espana (aardappelomelet)
PT40M
Tortilla Espana (aardappelomelet)
Een heerlijk tortilla espana (aardappelomelet) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tortilla Espana (aardappelomelet) te bereiden
uien pellen en snipperen.
aardappelen schillen, wassen en drogen in een doek en in dunne plakjes snijden.
olie in een grote koekepan verhitten. de uisnippers daarin glazig fruiten.
dan de aardappelen toevoegen met flink wat zout en op een matig vuurtje onder regelmatig omleggen in 20 minuten goudgeel en gaar bakken.
de eieren met wat zout in een kom loskloppen.
over de aardappelen uitschenken en in 5 minuten laten stollen.
de tortilla op de deksel laten glijden en daarne weer omkeren in de pan zodat ook de onderkant bruin kan worden.
op een voorverwarmde ronde schotellaten glijden.
verdelen over vier borden, eventueel serveren op een bedje van alfalfa
aardappelen schillen, wassen en drogen in een doek en in dunne plakjes snijden.
olie in een grote koekepan verhitten. de uisnippers daarin glazig fruiten.
dan de aardappelen toevoegen met flink wat zout en op een matig vuurtje onder regelmatig omleggen in 20 minuten goudgeel en gaar bakken.
de eieren met wat zout in een kom loskloppen.
over de aardappelen uitschenken en in 5 minuten laten stollen.
de tortilla op de deksel laten glijden en daarne weer omkeren in de pan zodat ook de onderkant bruin kan worden.
op een voorverwarmde ronde schotellaten glijden.
verdelen over vier borden, eventueel serveren op een bedje van alfalfa