KookJij

Tortilla maaltijdsoep met avocado

Een heerlijk tortilla maaltijdsoep met avocado recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: aangepaste versie van een recept uit Every Day with Rachael Ray.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tortilla maaltijdsoep met avocado te bereiden

Oven op 185 gr C
1. Leg 4 tortilla's op elkaar en snij ze middendoor met een scherp mes. Verdeel dan elk helft in 3 repen zodat je in totaal 24 repen hebt.
Leg deze repen naast elkaar op het bakblik en bespuit de bovenkant met kookspray.
2. Schuif het bakblik in de oven voor 8 a 10 minuten of tot de repen goudbruin zijn.
3. De andere 2 tortilla's snij je ook in repen en dan in blokken (niet al te klein)
4. Verhit in de soeppan 3 tl olie en bak al roerend de blokjes tortilla's hierin 2 a 3 minuten. Blijf roeren, ze kunnen snel aanbranden.
5. Voeg dan nog 1 tl olie toe en ook de uistukjes + knoflook + komijn + peterselie + laurierblaadjes + chilipoeder. Al roerend 7 a 8 minuten bakken of tot ui en knoflook zacht zijn.
6. Toevoegen: bouillon en de tomaatblokjes met het sap en het groen pepertje. Breng al roerend aan de kook.
7. De kiprepen toevoegen en het vuur lager zetten.
Laat alles op klein pitje even sudderen en bereid dan eerst de borden voor. (vóór het serveren de laurierblaadjes verwijderen)
8. De avocado pellen, in 2en snijden en pit verwijderen.
De ene helft in plakjes snijden en de andere helft in blokjes. Giet citroensap over de avocado.
9. Verdeel de avocadoblokjes over de 4 borden.
Giet hierover de soep.
10. Versier elk bord met 2 a 3 repen tortilla's en plakken avocado en een dotje creme fraïche en eventueel ringetjes jalapeñopeper.
11. Geef er apart bij: extra schaaltje met de rest van de tortillarepen, schaaltje met creme fraïche en schaaltje met jalapeñoringetjes. (zie foto)

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Klik op foto om te vergroten. Je ziet een bord soep met repen tortilla, avocado en creme fraïche en aparte schaaltjes met creme fraïche en verse peper.
Dit is een recept uit een Amerikaans tijdschrift, maar ik heb het nogal aan moeten passen.
Ik had er een broodje bij gebakken, maar dat was eigenlijk niet nodig, de tortillarepen waren meer dan genoeg en lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst