Recept
« Terug naar recepten
Tortilla met champignons
PT60M
Tortilla met champignons
Een heerlijk tortilla met champignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Tortilla met champignons te bereiden
1. Snij de uitjes in ringen, de aardappelen en de champignons in plakjes. Snipper de rucola. Snipper de marjolein en de peterselie.
2. Stoof de uitjes en champignons 2 minuten in 2 eetlepels olie, in een pan met antiaanbaklaag. Kruid met peper en zout. Zet apart.
3. Klop de eieren op met de kruiden, de sojaroom, peper en zout en vermeng met de champignons. Bak de aardappelen 5 tot 7 minuten in 2 eetlepels olie. Schep de helft ervan uit de pan. Voeg bij de rest de helft van de eiermix en dek af. Laat 5 minuten zachtjes stollen.
4. Strooi er dan de helft van de kaas over en wat rucola. Laat nog 5 minuten afgedekt stollen, tot de kaas gesmolten is.
5. Laat de tortilla uit d pan op een voorverwarmd bord glijden en hou warm.
6. Bak op dezelfde manier een tweede tortilla. Serveer ze warm of koud.
2. Stoof de uitjes en champignons 2 minuten in 2 eetlepels olie, in een pan met antiaanbaklaag. Kruid met peper en zout. Zet apart.
3. Klop de eieren op met de kruiden, de sojaroom, peper en zout en vermeng met de champignons. Bak de aardappelen 5 tot 7 minuten in 2 eetlepels olie. Schep de helft ervan uit de pan. Voeg bij de rest de helft van de eiermix en dek af. Laat 5 minuten zachtjes stollen.
4. Strooi er dan de helft van de kaas over en wat rucola. Laat nog 5 minuten afgedekt stollen, tot de kaas gesmolten is.
5. Laat de tortilla uit d pan op een voorverwarmd bord glijden en hou warm.
6. Bak op dezelfde manier een tweede tortilla. Serveer ze warm of koud.