Recept
« Terug naar recepten
Tortilla
PT40M
Tortilla
Een heerlijk tortilla recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Tortilla te bereiden
1. Schil de aardappelen, snij ze in kleine blokjes. Pel de ui, snij hem in ringen.
2. Verhit in een koekenpan met deksel de olijfolie. Doe er de aardappelen bij, roerbak 5 minuten. Voeg er de uiringen aan toe, roerbak nog 3 minuten.
3. Klop de eieren los met de melk en de room. Voeg er de gehakte peterselie aan toe. Kruid met peper en zout. Giet ze bij de aardappelen. Dek af en laat op een middelhoog vuur bakken tot de eieren gestold zijn.
4. Laat de kokek op het pandeksel glijden en leg hem er omgekeerd weer in. Dek af en laat nog 5 minuten verder bakken, tot ook de onderkant mooi goudbruin is.
5. Verdeel in punten of blokjes. Serveer warm.
2. Verhit in een koekenpan met deksel de olijfolie. Doe er de aardappelen bij, roerbak 5 minuten. Voeg er de uiringen aan toe, roerbak nog 3 minuten.
3. Klop de eieren los met de melk en de room. Voeg er de gehakte peterselie aan toe. Kruid met peper en zout. Giet ze bij de aardappelen. Dek af en laat op een middelhoog vuur bakken tot de eieren gestold zijn.
4. Laat de kokek op het pandeksel glijden en leg hem er omgekeerd weer in. Dek af en laat nog 5 minuten verder bakken, tot ook de onderkant mooi goudbruin is.
5. Verdeel in punten of blokjes. Serveer warm.