Dit recept heb ik eerst geprobeerd in de Airfryer toen ik veel restjes had. En van restjes kun je heerlijke gerechten maken. Meestal verwerk ik zulke restjes in een quiche, maar daar ik ook tortillas over had heb ik een taart gemaakt ermee.
Meestal wordt een tortillataart van gehakt en tomatensaus gemaakt, maar daar ik niet van tomaten/ tomatensaus hou.....
Het is best een machtig recept en je kunt het warm of koud eten, maar warm vonden we het lekkerst.
Recept
« Terug naar recepten
Tortillataart met zalm en prei
PT30M
Tortillataart met zalm en prei
Deze tortilla heb ik eerst gemaakt in de Airfryer, maar is natuurlijk prima te maken in de oven.
Ik had 3 tortillas over en een bijna volle beker crème fraïche, een stuk oude kaas en 3 preitjes. Dus een tortillataart gemaakt. Ik hou niet van tomatensaus, die heb ik dus niet bij de tortilla gebruikt.
Deze tortilla is geïnspireerd op andere bereidingen, maar voor zover ik weet, wel een eigen recept.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tortillataart met zalm en prei te bereiden
- de preien schoonmaken, in ringen snijden en deze weer in 2en
- een heel klein beetje water koken met een mespunt verkruimeld bouillontablet en laat de prei langzaam zacht worden (hoeft niet ál te gaar)
- de preistukjes zeer goed uit laten lekken, desnoods afdrogen en apart zetten.
- de zalm in kleine stukjes snijden en apart zetten
- een klein beetje boter verhitten in een koekenpan, hierin de uistukjes en stukjes paprika fruiten
- De zalmstukjes erbij en goed mixen, de zalm hoeft niet helemaal gaar te zijn.
- nu de uitgelekte preistukjes erbij, zout en peper, dille en kerrie naar smaak toevoegen en ook een klein beetje crème fraïche voor de smeuïgheid (niet teveel want de meeste heb je voor de tortilla nodig)
- eventueel wat sweet chilisaus/sambal erdoor. Proeven en indien nodig nog kruiden toevoegen.
- OPMAAK: leg de onderkant van de springvorm op een tortilla en snijd dan met een scherp mesje het overtollige weg zodat de tortilla goed in de vorm past. Doe nu de andere 2 tortillas.
- als je wilt, bakpapier op de bodem van de vorm leggen (iets groter) en dan de bodem in de vom vastmaken zodat het papier vastzit.
- één tortilla op de bodem/bakpapier leggen, met de bolle kant van een lepel crème fraïche over smeren, ook de randen van de tortilla
- Naar smaak zout en peper (en pijnboompitten)en geraspte kaas erover.
- de HELFT van zalm/preimengsel erover verdelen.
- de 2de tortilla erop en weer crème fraïche, zout en peper (en pijnboompitten)en geraspte kaas
- nu de rest van zalm/preimengse en afdekken met de 3de tortilla
- ook hier weer crème fraïche, zout en peper, en flink wat geraspte kaas. Pijnboompitten erop kan ook, maar die verbranden snel
- oven 190 à 200 graden C. En de tortillataart ongeveer 15 minuten erin. Wel in de gaten houden.
- (in de Airfryer heb ik ook dezelfde tijd/temperatuur aangehouden.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Mieke Ivens zegt:
Tip: Snijd eerst de prei doormidden en daarna in halve ringen.
Dat lijkt mij handiger.
Anna Koudys zegt:
Flavia Vasco de Sousa zegt: