Recept
« Terug naar recepten
Toscaanse omelet
PT45M
Toscaanse omelet
Een heerlijk toscaanse omelet recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toscaanse omelet te bereiden
1).Zet de oven aan op de grillstand, flink hoog
2).De geschoonde groene asperges in kokend water blancheren. Er moet nog flink "beet" aan zitten.
3).Zodra ze geblancheerd zijn, koud spoelen (afkoelen en kleur-behoud) en in schuine stukjes snijden van ongeveer 3 cm. Zet even weg.
Ondertussen:
4).De pancetta blokjes uitbakken in de olie, tot ze mooi gebruind zijn. Uit de pan halen en apart zetten.
5).Uien en bosuitjes bakken in het achtergebleven spekvet-oliemengsel tot ze zacht zijn geworden.
6).Dan de knoflook er bij plus de kruiden en dat even al roerend een paar minuutjes mee laten bakken.
7).Eieren, room, 8 eetlepels kaas, de mosterd en flink vers gemalen zwarte peper goed door elkaar klutsen.
8).Doe de spekjes weer in de pan met de uitjes en voeg toe de asperges en verwarm tot het goed warm is.
9).Dan het eiermengsel er bij doen en op heel laag vuur met deksel op de pan in een kwartiertje laten stollen. Het midden moet nog zacht zijn.
10).Dan de achtergehouden 2 eetlepels Parmezaan over de gestolde eieren strooien en de pan zonder deksel onder de grill schuiven gedurende 4 - 5 minuten.
11).Pan uit de oven halen en 10 minuten laten afkoelen
12).Snij de omelet in punten
2).De geschoonde groene asperges in kokend water blancheren. Er moet nog flink "beet" aan zitten.
3).Zodra ze geblancheerd zijn, koud spoelen (afkoelen en kleur-behoud) en in schuine stukjes snijden van ongeveer 3 cm. Zet even weg.
Ondertussen:
4).De pancetta blokjes uitbakken in de olie, tot ze mooi gebruind zijn. Uit de pan halen en apart zetten.
5).Uien en bosuitjes bakken in het achtergebleven spekvet-oliemengsel tot ze zacht zijn geworden.
6).Dan de knoflook er bij plus de kruiden en dat even al roerend een paar minuutjes mee laten bakken.
7).Eieren, room, 8 eetlepels kaas, de mosterd en flink vers gemalen zwarte peper goed door elkaar klutsen.
8).Doe de spekjes weer in de pan met de uitjes en voeg toe de asperges en verwarm tot het goed warm is.
9).Dan het eiermengsel er bij doen en op heel laag vuur met deksel op de pan in een kwartiertje laten stollen. Het midden moet nog zacht zijn.
10).Dan de achtergehouden 2 eetlepels Parmezaan over de gestolde eieren strooien en de pan zonder deksel onder de grill schuiven gedurende 4 - 5 minuten.
11).Pan uit de oven halen en 10 minuten laten afkoelen
12).Snij de omelet in punten
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de punten over de bordjes en bestrooi met lekker veel peterselie