KookJij

Toscaanse wintersoep

Een heerlijk toscaanse wintersoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Onno Kleyn
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toscaanse wintersoep te bereiden

Fruit de ui en de bleekselderij in een scheut olie tot de ui zacht is. Voeg de aardappelen toe, plus 1 liter water en de bouillonblokken. Kook een kwartier en doe er dan de pastinaak, tomaat, bonen en kool bij. Kook nog 10 minuten. Rooster sneden brood bruin en wrijf ze daarna in met een doorgesneden teen knoflook. Verdeel ze over diepe borden, schenk er de soep op en giet in elk een gulle straal goede olijfolie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mesure sophie

mesure sophie zegt:
heerlijke soep, heb ze correct nagemaakt,enkel heb ik nog een teentje look geperst en als laatste toegevoegd. Voor herhaling vatbaar.
wouros

wouros zegt:
Bedankt, heb informatie aangepast.
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Ik herinner me uit mijn jeugd kievitsbonen als roodbruine bonen met witte spikkels. De smaak verschilt niet heel veel van bruine bonen, ze zijn iets pittiger. Ze zijn dus wel heel anders dan die zuidelijke borlottibonen.