Recept
« Terug naar recepten
Toscaanse wintersoep
PT45M
Toscaanse wintersoep
Een heerlijk toscaanse wintersoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Onno Kleyn
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toscaanse wintersoep te bereiden
Fruit de ui en de bleekselderij in een scheut olie tot de ui zacht is. Voeg de aardappelen toe, plus 1 liter water en de bouillonblokken. Kook een kwartier en doe er dan de pastinaak, tomaat, bonen en kool bij. Kook nog 10 minuten. Rooster sneden brood bruin en wrijf ze daarna in met een doorgesneden teen knoflook. Verdeel ze over diepe borden, schenk er de soep op en giet in elk een gulle straal goede olijfolie.
mesure sophie zegt: