Recept
« Terug naar recepten
Toscaanse wintertaart
PT60M
Toscaanse wintertaart
Een heerlijk toscaanse wintertaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
nrc
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toscaanse wintertaart te bereiden
Snij de sinaasappelschilletjes en gedroogde abrikozen in hele kleine stukjes. Breek de walnoten in stukjes. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij deze in kleine blokjes. Marineer de vruchten en noten 1 uur in de marsala of wijn. Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet de boter in een schaaltje in de opwarmende oven. Haal het schaaltje eruit als de boter is gesmolten. Bekleed een springvorm met bakpapier. Klop eieren, suiker en citroenrasp tot licht, luchtig mengsel. Roer bloem en bakpoeder door het eimengsel. Giet de gesmolten boter erbij en klop alles goed door elkaar. Roer het vruchtenmengsel door het deeg. Voeg eventueel nog wat marsala erdoor als het deeg te dik mocht zijn. Doe het beslag in de vorm. Bak de taart 40 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Laat de taart afkoelen en bestuif de taart licht met poedersuiker.