Recept
« Terug naar recepten
Toscaansesalade met lamsfilet en pecorino-kaas
PT50M
Toscaansesalade met lamsfilet en pecorino-kaas
Een heerlijk toscaansesalade met lamsfilet en pecorino-kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toscaansesalade met lamsfilet en pecorino-kaas te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge tefal koekenpan uit tot mooie krullen.Wrijf de lamsfilet in met wat olijfolie, zout, witte peper en de fijngehakte basilicum. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de lamsfilet in 6 minuten rondom mooi bruin en rosé van binnen. Zet de lamsfilet dan apart. Verwarm de boter op een laag vuur tot deze nét gesmolten is. Neem het pannetje van het vuur en laat het afkoelen. Knijp er de schoongemaakte teentjes knoflook boven uit en roer die door de boter. Steek de rondjes van 1,5 centimeter uit het wittebrood en bestrijk deze met alle knoflookboter. Bak deze croûtons in de voorverwarmde oven in 5 minuten mooi krokant. Meng voor de dressing 1/2 deciliter olijfolie, rode wijnazijn, gembernat, zeezout en de versgemalen witte peper. Snijd de pomodori tomaten in plakjes en vermeng ze met de schoongemaakte slasoorten. Zet het geheel om met de uitgeknepen teentjes knoflook en de zwarte olijven.