Recept
« Terug naar recepten
Tournedos met kippenlever in Prince Albertsauce
PT45M
Tournedos met kippenlever in Prince Albertsauce
Een heerlijk tournedos met kippenlever in prince albertsauce recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tournedos met kippenlever in Prince Albertsauce te bereiden
Griesmeelaardappelen:
Breng de aardappelen aan de kook, laat ze zodra het water kookt nog 5 minuten doorkoken.
Giet de aardappelen af en dep ze droog met keukenpapier, rol de aardappelen door het griesmeel en leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
Zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C, haal ze daarna uit de oven en voor gebruik nogmaals 15 minuten op 200° C tot ze goudbruin zijn keer ze regelmatig om..
Kippenlevers schoonmaken, een keer doorsnijden en aanbakken in boter, de gesneden champignons, sjalotten en knoflook erbij doen.
Flamberen met een scheut cognac, vervolgens de ketchup, de slagroom en de créme fraîche erbij doen en op smaak brengen met peper en zout.
Houdt de sauce warm.
Kook de haricot verts beetgaar
Tournedos licht bestrooien met peper en bak ze mooi rosè, uit de pan halen en met zout bestrooien.
Breng de aardappelen aan de kook, laat ze zodra het water kookt nog 5 minuten doorkoken.
Giet de aardappelen af en dep ze droog met keukenpapier, rol de aardappelen door het griesmeel en leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
Zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C, haal ze daarna uit de oven en voor gebruik nogmaals 15 minuten op 200° C tot ze goudbruin zijn keer ze regelmatig om..
Kippenlevers schoonmaken, een keer doorsnijden en aanbakken in boter, de gesneden champignons, sjalotten en knoflook erbij doen.
Flamberen met een scheut cognac, vervolgens de ketchup, de slagroom en de créme fraîche erbij doen en op smaak brengen met peper en zout.
Houdt de sauce warm.
Kook de haricot verts beetgaar
Tournedos licht bestrooien met peper en bak ze mooi rosè, uit de pan halen en met zout bestrooien.
bertal zegt:
Wat leuk uit Australie,
De tournedos wat gewicht betreft tussen 80 en 100 gram per persoon, 12 personen dus 12 tournedos.
succes:);)m.v.g. Bert