Recept
« Terug naar recepten
tournedos met rode wijnsaus
PT20M
tournedos met rode wijnsaus
Een heerlijk tournedos met rode wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe tournedos met rode wijnsaus te bereiden
Neem het vlees 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. nijd 50 gram boter in blokjes en leg deze tot gebruik in de diepvries. Verhit 25 gram boter in een sauspan en fruit de sjalotjes. Voeg de rode wijn aan de sjalotjes toe en laat dit op zacht vuur tot 1 dl inkoken. Voeg de fond aan de wijn toe en laat de saus tot de helft inkoken. Dep de tournedos droog met keukenpapier en kruid het vlees met vers gemalen peper. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak het vlees aan beide zijden 5 minuten. Breng de rode wijnsaus op smaak met zout en peper. Roer de blokjes ijskoude boter door de rode wijnsaus en laat deze niet meer koken. Breng de tournedos op smaak met zout. Serveer de rode wijnsaus over het vlees.
willemijn zegt: