KookJij

tournedos met rode wijnsaus

Een heerlijk tournedos met rode wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe tournedos met rode wijnsaus te bereiden

Neem het vlees 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. nijd 50 gram boter in blokjes en leg deze tot gebruik in de diepvries. Verhit 25 gram boter in een sauspan en fruit de sjalotjes. Voeg de rode wijn aan de sjalotjes toe en laat dit op zacht vuur tot 1 dl inkoken. Voeg de fond aan de wijn toe en laat de saus tot de helft inkoken. Dep de tournedos droog met keukenpapier en kruid het vlees met vers gemalen peper. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak het vlees aan beide zijden 5 minuten. Breng de rode wijnsaus op smaak met zout en peper. Roer de blokjes ijskoude boter door de rode wijnsaus en laat deze niet meer koken. Breng de tournedos op smaak met zout. Serveer de rode wijnsaus over het vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

willemijn

willemijn zegt:
hallo, ik heb een vraagje, is het mogelijk om de saus een dag van tevoren te maken?