Recept
« Terug naar recepten
Traditionele haringsalade met bietjes
PT30M
Traditionele haringsalade met bietjes
Een heerlijk traditionele haringsalade met bietjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Fressnapf 211212 - L. Lekker 221212
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Traditionele haringsalade met bietjes te bereiden
Kook de geschilde aardappels en de eieren.
Snijd drie eieren in stukjes en maal er eentje echt tot kruim.
Snijd ook de bietjes en de appel klein en de haringen in stukjes.
Haal de gekookte aardappelen door de pureeknijper.
Hak de uien.
Meng de mayonaise met de crème fraîche en doe er ietswat peper doorheen.
Bedek met behulp van een vork de bodem van een glazen schaal met de grove aardappelpuree en lepel daar wat van de saus over.
Leg daar bovenop een laagje haring en daarop de gehakte ui. Daarboven: de appel en plamuur daar weer wat saus overheen. Breng dan het laagje bietjes aan en weer saus.
Prak flink door elkaar.
Eindig met het verkruimelde ei en niet te weinig verse dille.
Even in de koelkast zetten (afgedekt) zodat de salade wat opstijft.
Snijd drie eieren in stukjes en maal er eentje echt tot kruim.
Snijd ook de bietjes en de appel klein en de haringen in stukjes.
Haal de gekookte aardappelen door de pureeknijper.
Hak de uien.
Meng de mayonaise met de crème fraîche en doe er ietswat peper doorheen.
Bedek met behulp van een vork de bodem van een glazen schaal met de grove aardappelpuree en lepel daar wat van de saus over.
Leg daar bovenop een laagje haring en daarop de gehakte ui. Daarboven: de appel en plamuur daar weer wat saus overheen. Breng dan het laagje bietjes aan en weer saus.
Prak flink door elkaar.
Eindig met het verkruimelde ei en niet te weinig verse dille.
Even in de koelkast zetten (afgedekt) zodat de salade wat opstijft.
opa-henny zegt: