Recept
« Terug naar recepten
Traybake van kipgehaktballetjes en geroosterde wintergroenten met een frisse yoghurtdip
PT10M
Traybake van kipgehaktballetjes en geroosterde wintergroenten met een frisse yoghurtdip
Traybake van kipgehaktballetjes en geroosterde wintergroenten met een frisse yoghurtdip
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl receptkaart: Gezond
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Traybake van kipgehaktballetjes en geroosterde wintergroenten met een frisse yoghurtdip te bereiden
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Verdeel de pompoen, knolselderij en tenen knoflook over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper.
- Bak de groenten 13 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng intussen het kipgehakt met de komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en de helft van de peterselie in een kom.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Draai er vervolgens met natte handen kleine kipgehaktballen van en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
- Verdeel de kipgehaktballen over de bakplaat met groenten en bak nog 10 minuten.
- Draai de gehaktballen om en bak nog circa 7 minuten tot de ballen en groenten gaar en goudbruin zijn.
- Meng intussen de yoghurt met het citroensap en de citroenrasp.
- Breng op smaak met peper.
- Haal de traybake uit de oven en haal de knoflook uit de schil.
- Prak de geroosterde knoflook met een vork fijn en meng door de groenten en kipballen.
- Garneer de groenten en kipballen met de rest van de peterselie en serveer met de yoghurtsaus.
- Tip: serveer met vers afgebakken pitabroodjes.