Zelf gebruik ik geen krenten dus neem ik 300 gram rozijnen en 100 gram sucade.
Dit is een recept uit een bakboekje van dr. Oetker uit de jaren vijftig. Mijn vriendin (Trudi) maakte deze tulband heel vaak voor mijn man maar ik wilde het ook eens proberen en het is gelukt.
Recept
« Terug naar recepten
Trudi's Tulband
PT120M
Trudi's Tulband
Een heerlijk trudi's tulband recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
.... personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Dr.Oetkers bakboekje uit de jaren vijftig
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Trudi's Tulband te bereiden
Men roert de roomboter of margarine tot room en voegt lepel voor lepel de suiker met de vanillesuiker toe, daarna een voor een de eieren, het aroma en het zout. De met Backin gemengde en gezeefde bloem wordt met hoeveelheden van 3 eetlepels tegelijk met de benodigde melk door het deeg geroerd. Men gebruikt slechts zoveel melk dat het deeg traag van de lepel valt. Daarna moeten de gewassen en uitgelekte krenten en rozijnen, alsmede de gesnipperde sucade door de deegmassa geschept worden. Men doet het deeg in een ingevette tulbandvorm. Het rooster met de tulbandvorm onder in de oven schuiven. De oventijd is ongeveer 1 uur en 20 minuten. Dit kan per oven verschillen, dus het is een richtlijn.
Gerda zegt: