Recept
« Terug naar recepten
Tsjechische varkenslapjes
PT30M
Tsjechische varkenslapjes
Een heerlijk tsjechische varkenslapjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
390 kCal energie
27 Gram eiwit
12 Gram vet
41 Gram koolhydraten
27 Gram eiwit
12 Gram vet
41 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande 06 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tsjechische varkenslapjes te bereiden
Doe het bakmeel, ei en zout in een kom.
Voeg beetje bij beetje, al kloppend met een mixer met deeghaken de melk toe.
Kneed tot een soepel maar niet plakkerig deeg.
Vorm met bebloemde handen 8 balletjes van het deeg.
Kook de knoedels 10 minuten in ruim water met zout gaar.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak 2 minuten.
Keer halverwege.
Neem uit de pan.
Bak de ui 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg het karwijzaad en de zuurkool met vocht toe.
Leg het vlees op de zuurkool.
Stoof met de deksel op de pan 8 minuten.
Verdeel de zuurkool met het vlees over 4 borden. Serveer met de knoedels.
Voeg beetje bij beetje, al kloppend met een mixer met deeghaken de melk toe.
Kneed tot een soepel maar niet plakkerig deeg.
Vorm met bebloemde handen 8 balletjes van het deeg.
Kook de knoedels 10 minuten in ruim water met zout gaar.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak 2 minuten.
Keer halverwege.
Neem uit de pan.
Bak de ui 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg het karwijzaad en de zuurkool met vocht toe.
Leg het vlees op de zuurkool.
Stoof met de deksel op de pan 8 minuten.
Verdeel de zuurkool met het vlees over 4 borden. Serveer met de knoedels.