Recept
« Terug naar recepten
Tulband van Moscovisch deeg (glutenvrij)
PT50M
Tulband van Moscovisch deeg (glutenvrij)
Een heerlijk tulband van moscovisch deeg (glutenvrij) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Anne-Lieke Van Beusekom
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tulband van Moscovisch deeg (glutenvrij) te bereiden
1. beboter de vorm en bestuif deze met gezeefde poedersuiker.
2. zeef de bloem gelijktijdig met de maizena en het zout in een kom.
3. voeg de harde boter toe en snijd deze met 2 messen tot stukjes ter grootte van erwten.
4. klop vervolgens de eidooiers met de suiker en de gewassen en gedroogde rozijnen of gesneden sukade (u kunt ook gesneden gekonfijte vruchten nemen, of de geraspte schil van een halve citroen)totdat een schuimige massa is ontstaan.
5. Sla daarna de eiwitten zeer stijf in een grote kom.
6. Verwarm de oven voor op ca 160 a 175 graden C
7. Leg vervolgens de eidooiers, het bloemmengel en het vulsel bovenop de stijf geslagen eiwitten, en schep deze ingredienten vlug, maar toch voorzichtig met een metalen lepel door elkaar.
8. Breng daarna het deeg direct over in de vorm en plaats deze op het rooster op de tweede richel in de oven.
9. Bak de tulband in circa 25 minuten gaar en goudgeel.
10. Keer de tulband na ongeveer 5 minuten en laat hem uitdampen op een taartrooster.
11. Na afkoeling bestuiven met poedersuiker en eventueel decoreren met bijvoorbeeld een mooi lint
2. zeef de bloem gelijktijdig met de maizena en het zout in een kom.
3. voeg de harde boter toe en snijd deze met 2 messen tot stukjes ter grootte van erwten.
4. klop vervolgens de eidooiers met de suiker en de gewassen en gedroogde rozijnen of gesneden sukade (u kunt ook gesneden gekonfijte vruchten nemen, of de geraspte schil van een halve citroen)totdat een schuimige massa is ontstaan.
5. Sla daarna de eiwitten zeer stijf in een grote kom.
6. Verwarm de oven voor op ca 160 a 175 graden C
7. Leg vervolgens de eidooiers, het bloemmengel en het vulsel bovenop de stijf geslagen eiwitten, en schep deze ingredienten vlug, maar toch voorzichtig met een metalen lepel door elkaar.
8. Breng daarna het deeg direct over in de vorm en plaats deze op het rooster op de tweede richel in de oven.
9. Bak de tulband in circa 25 minuten gaar en goudgeel.
10. Keer de tulband na ongeveer 5 minuten en laat hem uitdampen op een taartrooster.
11. Na afkoeling bestuiven met poedersuiker en eventueel decoreren met bijvoorbeeld een mooi lint
Busybear zegt: