Recept
« Terug naar recepten
Tung po varkensvlees
PT80M
Tung po varkensvlees
Een heerlijk tung po varkensvlees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tung po varkensvlees te bereiden
snij het vlees in schijven
wrijf het in met zout en laat 2 uur staan
spoel het daarna af onder de koude kraan en laat uitlekken
Bereidingswijze
doe het vlees in de pan en voeg 1 liter water toebreng aan de kook en schuim goed af
haal het vlees met een schuimspaan eruit en nogmaals goed afspoelen onder de kraan
terug in de pan doen en op een zacht vuur 60 min laten sudderen met het deksel erop
voeg daarna lente ui, sojasaus,rijstwijn, gember toe
vul eventueel aan met water tot het vlees onderstaat
deksel op de pan en nog 2 uur laten sudderen
haal het uit de pan en leg ze in een lage ovenschotel stukje naast stukje
bestrooi het vlees met de suiker en plaats de schaal in een (geimproviseerde stoompan)
stoom ruim een uur
zeef intussen de bouillon en laat hem inkoken tot een paar dl
voeg de bamboe erbij en laat even meesudderen
roer dan het maizenamengsel door de saus tot ze gebonden is
Serveertips
Serveer het vlees overgoten met saus en witte rijst
wrijf het in met zout en laat 2 uur staan
spoel het daarna af onder de koude kraan en laat uitlekken
Bereidingswijze
doe het vlees in de pan en voeg 1 liter water toebreng aan de kook en schuim goed af
haal het vlees met een schuimspaan eruit en nogmaals goed afspoelen onder de kraan
terug in de pan doen en op een zacht vuur 60 min laten sudderen met het deksel erop
voeg daarna lente ui, sojasaus,rijstwijn, gember toe
vul eventueel aan met water tot het vlees onderstaat
deksel op de pan en nog 2 uur laten sudderen
haal het uit de pan en leg ze in een lage ovenschotel stukje naast stukje
bestrooi het vlees met de suiker en plaats de schaal in een (geimproviseerde stoompan)
stoom ruim een uur
zeef intussen de bouillon en laat hem inkoken tot een paar dl
voeg de bamboe erbij en laat even meesudderen
roer dan het maizenamengsel door de saus tot ze gebonden is
Serveertips
Serveer het vlees overgoten met saus en witte rijst