Recept
« Terug naar recepten
Turkse broodjes
PT60M
Turkse broodjes
Ze kunnen gewoon in de oven maar in de olie bakken is ook lekker dan lijkt het meer op een pasteitje
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Doriet Janssen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse broodjes te bereiden
Maak het deeg als brooddeeg en laat het afgedekt een uur rijzen. Rul het gehakt en de fijngesnipperde uien met de kruiden, nog even wachten met het bouillonpoeder, laat het mengsel goed gaar worden en schep het regelmatig om. Doe het megsel in een vergiet zodat het vet weg kan lopen en roer er dan het bouillonpoeder door en laat het even afkoelen. Verdeel het deeg in 30 partjes (ik weeg het deeg af) en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit. Leg het lapje over de pasteivorm en leg er een flinke lepel vulling op. Bestrijk een deeghelft met ei en klap de vorm stevig dicht, snijd de deegresten aan de buitenkant weg. Leg ze op een met bakpapier belegde ovenschaal en bestrijk ze met geklopt ei. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C.
Lekker met een zelfgemaakte knoflooksaus of gembersaus. Half mayonaise en half zure room met geperste knoflooktenen, beetje bieslook, Aromat , klein beetje suiker.
Voor de gembersaus ipv knoflook fijngehakte bakgember gebruiken.
Lekker met een zelfgemaakte knoflooksaus of gembersaus. Half mayonaise en half zure room met geperste knoflooktenen, beetje bieslook, Aromat , klein beetje suiker.
Voor de gembersaus ipv knoflook fijngehakte bakgember gebruiken.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit is een pittige snack die er bij iedereen héél goed ingaat.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
apu zegt:
devandelaartjes zegt: