Recept
« Terug naar recepten
Turkse koffiekoek met abrikozen en walnoten
PT80M
Turkse koffiekoek met abrikozen en walnoten
Een heerlijk turkse koffiekoek met abrikozen en walnoten recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Jaargetijden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse koffiekoek met abrikozen en walnoten te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Meng suiker met volkorenmeel, bakpoeder, zout, nootmuskaat en koriander. Snij hierin de boter in kleine stukjes. Meng alles tot een kruimelig deeg (Ik doe alles in de keukenmachine en draai tot kruimels)
Doe de helft van dit kruimelige deeg in een beboterd en met bloem bestrooid cakeblik. Leg hierop de in kleine stukjes gesneden abrikozen. Roer door de rest van het deeg het ei, de zure room of kwark, de sterke koffie en gehakte walnoten.
Verdeel dit deeg over de abrikozen.
Garneer de koek eventueel met walnoten.
Bereidingswijze
Bak de koek 60 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden.
Laat de koek 24 uur staan voordat je hem aansnijdt.
Doe de helft van dit kruimelige deeg in een beboterd en met bloem bestrooid cakeblik. Leg hierop de in kleine stukjes gesneden abrikozen. Roer door de rest van het deeg het ei, de zure room of kwark, de sterke koffie en gehakte walnoten.
Verdeel dit deeg over de abrikozen.
Garneer de koek eventueel met walnoten.
Bereidingswijze
Bak de koek 60 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden.
Laat de koek 24 uur staan voordat je hem aansnijdt.