Recept
« Terug naar recepten
Turkse ovenschotel
PT60M
Turkse ovenschotel
Een heerlijk turkse ovenschotel recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse ovenschotel te bereiden
-de kipfilets met de uien even aanbakken
-de aardappels erbij doen en even meebakken (5 min.)
-overdoen in de ovenschaal
-in dezelfde pan de tomatenpuree even aanbakken, dan 200cc water erbij doen en de peper, zout, tijm en het bouillonblokje
-wachten tot het allemaal borrelt
-de erwten en wortelen in de ovenschaal erbij doen en alles voorzichtig omscheppen
-het tomatenpuree mengsel erover schenken
-in een voorverwarmde oven van 180°C ± 30 tot 45 min. laten bakken
-de aardappels erbij doen en even meebakken (5 min.)
-overdoen in de ovenschaal
-in dezelfde pan de tomatenpuree even aanbakken, dan 200cc water erbij doen en de peper, zout, tijm en het bouillonblokje
-wachten tot het allemaal borrelt
-de erwten en wortelen in de ovenschaal erbij doen en alles voorzichtig omscheppen
-het tomatenpuree mengsel erover schenken
-in een voorverwarmde oven van 180°C ± 30 tot 45 min. laten bakken