Recept
« Terug naar recepten
Turkse rijst
PT30M
Turkse rijst
Heerlijk bijgerecht, op verzoek van m'n zussie erop gezet!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse rijst te bereiden
- De rijst goed wassen tot het water helder is.
- De olijfolie verhitten.
- Roomboter toevoegen en direkt als die gesmolten is de vermicelli en rijst erbij doen.
- Goed blijven roeren tot het glazig is en lichtbruin.
- Kokend water erbij doen tot het water ongeveer een cm boven de rijst staat.
- De bouillonblokjes verkruimelen en erbij doen, goed roeren.
- Deksel op de pan, vuur laag en 15 tot 20 minuten laten pruttelen tot het water opgenomen is.
- Vuur uitzetten, citroen uitpersen en door de rijst mengen.
- Kranten of een schone theedoek (waar geen wasverzachter in gebruikt is) over de pan leggen en de deksel terug erop leggen en 10 minuten laten staan. (kranten werkt het beste).
- Goed doorroeren.
- Smakelijk!