KookJij

Turkse rijst

Heerlijk bijgerecht, op verzoek van m'n zussie erop gezet!
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Iran
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turkse rijst te bereiden

  1. De rijst goed wassen tot het water helder is.
  2. De olijfolie verhitten.
  3. Roomboter toevoegen en direkt als die gesmolten is de vermicelli en rijst erbij doen.
  4. Goed blijven roeren tot het glazig is en lichtbruin.
  5. Kokend water erbij doen tot het water ongeveer een cm boven de rijst staat.
  6. De bouillonblokjes verkruimelen en erbij doen, goed roeren.
  7. Deksel op de pan, vuur laag en 15 tot 20 minuten laten pruttelen tot het water opgenomen is.
  8. Vuur uitzetten, citroen uitpersen en door de rijst mengen.
  9. Kranten of een schone theedoek (waar geen wasverzachter in gebruikt is) over de pan leggen en de deksel terug erop leggen en 10 minuten laten staan. (kranten werkt het beste).
  10. Goed doorroeren.
  11. Smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst