KookJij

Turkse wortelsoep

Een heerlijk turkse wortelsoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turkse wortelsoep te bereiden

Schrap de wortelen,was ze en hak ze fijn.Braad ze dan even in 2 eetl.boter en voeg er vervolgens zoveel water aan toe dat ze onderstaan.Breng dit op smaak met peper,zout en suiker en brengt het geheel aan de kook.Leg er een deksel op de pan en laat het mengsel pruttelen tot de wortelen zacht zijn.Giet af en pureer ze tot er een gladde,romige puree ontstaat.Vermeng de wortelpuree met de kippenbouilllon en breng het geheel aan de kook en laat het een poosje pruttelen totdat de puree vrijwel is opgenomen door de bouillon.Smelt de andere 2 lepels boter in een andere pan.Roer hier de bloem door en blijf een paar minuten roeren bij matige warmte.Schenk langzaam de melk erbij,blijf voortdurend roeren tot de saus begint te binden.Haal de pan van de warmtebron en voeg een voor een de eidooiers toe maar blijf voortdurend roeren.Voeg de saus met kleine beetjes tegelijk aan de soep toe,waarbij u blijft roeren.Breng het op smaak en laat het nog eens tegen de kook aan komen en haal de pan dan meteen van de warmtebron zodat de eidooiers niet de kans krijgen om te schiften. Meteen opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lambert

Lambert zegt:
Lijkt veel op mijn worteltjessoep en deze is ZEKER geen turkse worteltjessoep