Recept
« Terug naar recepten
Tussenribstuk gegaard onder zoutkorst met groentenbearnaise
PT40M
Tussenribstuk gegaard onder zoutkorst met groentenbearnaise
Een heerlijk tussenribstuk gegaard onder zoutkorst met groentenbearnaise recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
nina.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tussenribstuk gegaard onder zoutkorst met groentenbearnaise te bereiden
Maak de Parijse champignons schoon en snijd ze in vieren, reinig de mini-shiitake. Schil de wortels met een dunschiller en kort het groen in. Blancheer en spoel in ijswater. Kook de krieltjes in de schil gaar.
Kleur het vlees aan elke kant goed aan in hete olijfolie. Kruid enkel met peper. Leg er de salie op en dek af met lardo. Meng voor de korst het grof zeezout met de eiwitten en de bloem. Leg een bodem van deze mengeling in een vuurvaste schaal en schik hierop het vlees, bedek nu volledig met het zoutmengsel en druk stevig aan. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C, haal uit de oven en laat zeker 10 minuten rusten. Breek de zoutkorst open en haal het vlees eruit, verwijder het overgebleven zout zorgvuldig en snijd in mooie plakken.
Klop een bearnaise van de eidooiers met wat dragonazijn en water. Bind met geklaarde boter en werk af met dragon, peper en zout.
Warm de groenten op en serveer met de bearnaise bij het vlees.
Kleur het vlees aan elke kant goed aan in hete olijfolie. Kruid enkel met peper. Leg er de salie op en dek af met lardo. Meng voor de korst het grof zeezout met de eiwitten en de bloem. Leg een bodem van deze mengeling in een vuurvaste schaal en schik hierop het vlees, bedek nu volledig met het zoutmengsel en druk stevig aan. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C, haal uit de oven en laat zeker 10 minuten rusten. Breek de zoutkorst open en haal het vlees eruit, verwijder het overgebleven zout zorgvuldig en snijd in mooie plakken.
Klop een bearnaise van de eidooiers met wat dragonazijn en water. Bind met geklaarde boter en werk af met dragon, peper en zout.
Warm de groenten op en serveer met de bearnaise bij het vlees.