Recept
« Terug naar recepten
Uien Chutney
PT100M
Uien Chutney
Een chutney is een vruchten- of groentenpurée, welke op smaak is gebracht met smaakmakers (azijn, gember, knoflook, peper, mosterdzaad, o.i.d.), kruiden (zoals koriander, komijn bv), zuur (bv azijn of citroensap) en zoetigheid (bv palmsuiker, rietsuiker, enz.)
Het komt uit de Indiase en Pakistaanse keuken en wordt gebruikt om bv vlees of vis op smaak te brengen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uien Chutney te bereiden
- Uien pellen en snipperen, appel schillen, klokhuizen verwijderen en de appel in kleine schijfjes snijden, mango schillen en ontpitten en in kleine blokjes snijden.
- Alles in een zuurvaste pan doen en ongeveer 75 minuten laten koken onder regelmatig doorroeren.
- De chutney kan in wekpotten gedaan worden of direct worden gebruikt.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Lekker bij vlees (paté) of vis gerechten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Wij zijn er dol op, ook heel goed te bewaren.
Je kan er naar smaak eindeloos mee variëren.
Groetjes,
Anna.
Hilde Dumont zegt: