KookJij

Uien Chutney

Een chutney is een vruchten- of groentenpurée, welke op smaak is gebracht met smaakmakers (azijn, gember, knoflook, peper, mosterdzaad, o.i.d.), kruiden (zoals koriander, komijn bv), zuur (bv azijn of citroensap) en zoetigheid (bv palmsuiker, rietsuiker, enz.) Het komt uit de Indiase en Pakistaanse keuken en wordt gebruikt om bv vlees of vis op smaak te brengen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uien Chutney te bereiden

  1. Uien pellen en snipperen, appel schillen, klokhuizen verwijderen en de appel in kleine schijfjes snijden, mango schillen en ontpitten en in kleine blokjes snijden.
  2. Alles in een zuurvaste pan doen en ongeveer 75 minuten laten koken onder regelmatig doorroeren.
  3. De chutney kan in wekpotten gedaan worden of direct worden gebruikt.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Lekker bij vlees (paté) of vis gerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad een heerlijke chutney, maar het klokhuis zou ik aan de kippen geven en de appel in schijfjes snijden. Smaakt veel beter denk ik Jan. Ik zal het recept aanpassen, vriendelijk groetjes Hilde
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Weer zo'n lekkere chutney, die sla ik op, Jan.
Wij zijn er dol op, ook heel goed te bewaren.
Je kan er naar smaak eindeloos mee variëren.
Groetjes,
Anna.