KookJij

Uien in het Zuur

Een heerlijk uien in het zuur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uien in het Zuur te bereiden

1).Maak een mengsel van de suiker en het zout.
2).Doe de geschilde uien in de plastic doos en strooi daar over het suiker-zout mengsel en schud de doos zo nu en dan om, maar denk er aan dat de uien altijd bedekt blijven met suiker-zout.
3).Zet de doos 3 dagen weg in de koelkast en schudt zo nu en dan om.
4).Uien afspoelen en drogen.
5).Maak een mengsel van de kruiden en doe dat bij de azijn in water oplossing. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten koken, haal het van het vuur af en laat volledig afkoelen. Dan de oplossing door de zeef halen.
6).Vul de potten met de uien en giet ze dan vol met de afgekoelde inmaak-oplossing tot de uien onder staan.
7).Zet minimaal 2 maanden koel en donker weg in de kelder bv.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

1).Je kunt ze als zuur gebruiken bij allerlei gerechten.
2).Je kunt ze ook zo gebruiken als hapje, snackje, enz.
NOOT: Ik zou ze niet langer bewaren dan 4 maanden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst