KookJij

Uienchutney (zoet)

Een heerlijk uienchutney (zoet) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uienchutney (zoet) te bereiden

Verhit in een braadpan de zonnebloemolie en fruit hierin de knoflook
Voeg de uien en appels toe en bak die ca. 20 minuten op laag vuur
Roer er de suiker, wijnazijn, koenjit kerriepoeder, gemberpoeder, kaneel, zout en versgemalen peper door en laat ca. 20 minuten tot een dikke massa inkoken
Roer er de rozijnen door en laat nog 5 minuten koken
Schep de chutney in 3 brandschone potjes, leg bovenop een nat stukje plasticfolie, draai de deksels erop en zet de potjes 10 minuten op hun kop
De chutney is lekker na ca. 4 weken en blijft een jaar goed

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Geertje

Geertje zegt:
Ziet er lekker uit, ga ik proberen.