Recept
« Terug naar recepten
Uiensoep met Trappistenbier
PT60M
Uiensoep met Trappistenbier
Een heerlijk uiensoep met trappistenbier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 a 6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uiensoep met Trappistenbier te bereiden
Pel de uien en snijd ze in niet te dikke ringen.Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de uien op een laag vuur in 25 tot 30 min zachtjes goudgeel, schep de uien af en toe om.
Roer vervolgens de bloem door de uien, schep het mengsel ca 1 min goed om en voeg al roerend de bouillon toe.Breng de soep aan de kook en laat 10 min zachtjes koken, roer af en toe.Giet 10 min voor einde kooktijd het bier door de soep en breng op smaak met peper en zout.
Afwerking:Verwarm de grill op hoogste stand.
Vul vier tot zes vuurvaste kommen met de soep en leg hierop een stuk stokbrood royaal bestrooid met geraspte kaas.
Zet de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Roer vervolgens de bloem door de uien, schep het mengsel ca 1 min goed om en voeg al roerend de bouillon toe.Breng de soep aan de kook en laat 10 min zachtjes koken, roer af en toe.Giet 10 min voor einde kooktijd het bier door de soep en breng op smaak met peper en zout.
Afwerking:Verwarm de grill op hoogste stand.
Vul vier tot zes vuurvaste kommen met de soep en leg hierop een stuk stokbrood royaal bestrooid met geraspte kaas.
Zet de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten is.