Recept
« Terug naar recepten
Uiensoep uit de Slow Cooker
PT330M
Uiensoep uit de Slow Cooker
De mix van zoete uien en roomboter in een bouillon met thym en knoflook is een klassiek Frans gerecht. Deze soep laat zich ook gemakkelijk maken in de Slow Cooker.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
330 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Belgische vriendin, die het weer van een Française heeft
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uiensoep uit de Slow Cooker te bereiden
- Doe in de pot van de slow cooker de gesneden uien, thijm, knoflook, laurier-blaadjes en de boter. Zet de slow cooker met deksel op HOOG.
- Laat de slow cooker 3 uren zijn gang gaan.
- Voeg dan de bouillon toe en de zwarte peper en zet de slow cooker vervolgens weer op HOOG.
- Ongeveer een half uur voor het opdienen de sneetjes stokbrood op een bakplaat bekleed alu-folie gedurende 4 - 5 minuten roosteren.
- Haal de broodjes uit de oven en zet de oven aan op de grill-stand.
- Vul 8 kommen met soep en leg daarop 2 geroosterde sneetjes en verdeel de geraspte kaas daarover.
- Zet de kommen soep vervolgens op de bakplaat en schuif in een zo hoog mogelijke stand in de oven.
- Wanneer de kaas is gesmolten en bubbelt is de soep klaar om te worden opgediend.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een glas niet al te zware rode wijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
monique ottenbros zegt:
Harry Löhr zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Alles kan en mag.Zelf vind ik de gegratineerde kaas boven op de soep wel iets hebben.
Jan A.