KookJij

Uitjes alias gesmoorde sjalotten

Een heerlijk uitjes alias gesmoorde sjalotten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Vrienden uit Italie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uitjes alias gesmoorde sjalotten te bereiden

*Verhit de olijf olie met de boter in een grote pan en doe hierin de uien.Zet het vuur na 5 minuten laag en verwarm nog eens 5 minuten.
*Voeg veel peper toe en ietsje zout en blijf nog eens 10 minuten op laag vuur verwarmen
*Nu gaat de azijn erbij met de honing.Roer goed door.tot alles goed is gemengd.Nu de uien bedekken met het spek,deksel er op en 30-40 minuten laten smoren met zo nu en dan roeren.Uitjes mogen absoluut niet aanbakken en als dat dreigt te gebeuren giet er dan nog wat water en olie bij onder goed roeren.
*Uitjes moeten nu gaar zijn met beet. Zijn ze nog te hard,dan nog even doorgaan met verwarmen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Uitjes kunnen nu worden gebruikt als bijgerechtje (bv bij antipasta) of als snackje of als borrel hapje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst