Recept
« Terug naar recepten
Uitsmijter met mosterdkaas en rauwe ham
PT10M
Uitsmijter met mosterdkaas en rauwe ham
Een heerlijk uitsmijter met mosterdkaas en rauwe ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
388 kCal energie
22 Gram eiwit
26 Gram vet
16 Gram koolhydraten
22 Gram eiwit
26 Gram vet
16 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koken op z'n Hollands. Het Nederlands Zuivelbureau.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uitsmijter met mosterdkaas en rauwe ham te bereiden
Boter in de koekenpan smelten en de eieren voorzichtig hierboven breken. Bak de eieren een paar minuten op laag vuur.
Verdeel dan een plak mosterdkaas rond elke eidooier, indien nodig de kaas bijsnijden.
Bestrooi de eieren met zout en peper. Leg een deksel op de pan en laat het geheel op zacht vuur tot de eieren gaar zijn en de kaas wat gesmolten is.
Ondertussen de sneetjes brood roosteren en met boter besmeren. Leg op elk bord een sneetje brood en ernaast de augurken en plakjes tomaat.
Verdeel de rauwe ham over het brood.
Schep een gebakken ei op de rauwe ham. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Verdeel dan een plak mosterdkaas rond elke eidooier, indien nodig de kaas bijsnijden.
Bestrooi de eieren met zout en peper. Leg een deksel op de pan en laat het geheel op zacht vuur tot de eieren gaar zijn en de kaas wat gesmolten is.
Ondertussen de sneetjes brood roosteren en met boter besmeren. Leg op elk bord een sneetje brood en ernaast de augurken en plakjes tomaat.
Verdeel de rauwe ham over het brood.
Schep een gebakken ei op de rauwe ham. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.