Recept
« Terug naar recepten
Vanillehartjes
PT60M
Vanillehartjes
Een heerlijk vanillehartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Vanillehartjes te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Beleg de bakplaat met het bakpapier.
- Snij de boter in blokjes.
- Zeef de bloem boven een grote kom en kneed de boter met je vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt.
- Roer de bastersuiker en de vanille-essence erdoor en kneed het mengsel met je handen tot een stevig deeg.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 2,5 cm dik. Snijd er met een koekjesvorm 12 hartjes uit met een doorsnee van 5 cm en 2,5 cm dik.
- Leg de hartjes op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten in de oven goudbruin.
- Laat ze op een rooster afkoelen. Bestuif ze voor het serveren met een beetje basterdsuiker.
- Beleg de bakplaat met het bakpapier.
- Snij de boter in blokjes.
- Zeef de bloem boven een grote kom en kneed de boter met je vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt.
- Roer de bastersuiker en de vanille-essence erdoor en kneed het mengsel met je handen tot een stevig deeg.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 2,5 cm dik. Snijd er met een koekjesvorm 12 hartjes uit met een doorsnee van 5 cm en 2,5 cm dik.
- Leg de hartjes op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten in de oven goudbruin.
- Laat ze op een rooster afkoelen. Bestuif ze voor het serveren met een beetje basterdsuiker.
farah zegt: