Recept
« Terug naar recepten
Variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel
PT40M
Variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel
Een heerlijk variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel te bereiden
Plakjes bladerdeeg ontdooien.
Voor de saucijzenbroodjes:
Op elk plakje bladerdeeg 1/3 deel van een saucijs leggen. Bladerdeeg oprollen en in 3 stukken verdelen. Bestrijken met eidooier.
Voor de ham-kaas-hapjes:
Bladerdeeg in vieren snijden. Blokje kaas in stukje ham verpakken. Midden op stukje bladerdeeg leggen. Punten naar elkaar vouwen.
Bestrijken met eidooier.
Voor de zalm-boursinhapjes:
Bladerdeeg in vieren snijden. Bolletje boursin in stukje zalm rollen. Midden op stukje bladerdeeg leggen en als driehoekje naar elkaar vouwen. Bestrijken met eidooier.
Oven voorverwarmen op 200 graden C.
Bereidingswijze
In het midden van de voorverwarmde oven 15-20 minuten bakken.
tot de hapjes mooi goudbruin zijn.
Serveertips
Wil je de hapjes invriezen bak ze dan niet te bruin. Nog bevroren in een voorverwarmde oven plm. 10 minuten bakken op 200 graden C.
Voor de saucijzenbroodjes:
Op elk plakje bladerdeeg 1/3 deel van een saucijs leggen. Bladerdeeg oprollen en in 3 stukken verdelen. Bestrijken met eidooier.
Voor de ham-kaas-hapjes:
Bladerdeeg in vieren snijden. Blokje kaas in stukje ham verpakken. Midden op stukje bladerdeeg leggen. Punten naar elkaar vouwen.
Bestrijken met eidooier.
Voor de zalm-boursinhapjes:
Bladerdeeg in vieren snijden. Bolletje boursin in stukje zalm rollen. Midden op stukje bladerdeeg leggen en als driehoekje naar elkaar vouwen. Bestrijken met eidooier.
Oven voorverwarmen op 200 graden C.
Bereidingswijze
In het midden van de voorverwarmde oven 15-20 minuten bakken.
tot de hapjes mooi goudbruin zijn.
Serveertips
Wil je de hapjes invriezen bak ze dan niet te bruin. Nog bevroren in een voorverwarmde oven plm. 10 minuten bakken op 200 graden C.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ikke zegt:
jacqueline zegt: