KookJij

Variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel

Een heerlijk variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel te bereiden

Plakjes bladerdeeg ontdooien.
Voor de saucijzenbroodjes:
Op elk plakje bladerdeeg 1/3 deel van een saucijs leggen. Bladerdeeg oprollen en in 3 stukken verdelen. Bestrijken met eidooier.
Voor de ham-kaas-hapjes:
Bladerdeeg in vieren snijden. Blokje kaas in stukje ham verpakken. Midden op stukje bladerdeeg leggen. Punten naar elkaar vouwen.
Bestrijken met eidooier.
Voor de zalm-boursinhapjes:
Bladerdeeg in vieren snijden. Bolletje boursin in stukje zalm rollen. Midden op stukje bladerdeeg leggen en als driehoekje naar elkaar vouwen. Bestrijken met eidooier.
Oven voorverwarmen op 200 graden C.





Bereidingswijze
In het midden van de voorverwarmde oven 15-20 minuten bakken.
tot de hapjes mooi goudbruin zijn.



Serveertips
Wil je de hapjes invriezen bak ze dan niet te bruin. Nog bevroren in een voorverwarmde oven plm. 10 minuten bakken op 200 graden C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jacqueline

jacqueline zegt:
;) Lekkere hapjes! Ik deed het al vaker, maar dat satégehakt en de gerookte zalm met boursin vind ik een goede tip!
fia

fia zegt:
Het lijkt me heerlijk en zo gemakkelijk. Ga het ook doen voor nieuwjaarshapjes.
ikke

ikke zegt:
Snijd een bladerdeegplakje in vieren en leg er een cocktailworstje op. Dichtvouwen en goed aandrukken op de rand. Los geklopt eigeel erover smeren met een kwastje en 15-20 minuten bakken. Kinderen zijn er dol op!
S.de Blij

S.de Blij zegt:
Heerlijk recept voor ons bijzondere feestje, bedankt!!
liske

liske zegt:
De sausijzenbroodjes maak ik met aangemaakt gehakt: je kunt er eindeloos mee varieren: sategehakt(pindakaas), provencaals, cajun, paprikagehakt, etc...Heerlijk!
Jenny

Jenny zegt:
Deze ga ik maken met m'n verjaardag, hoop dat het slaagt...:)
Jooy.

Jooy. zegt:
Nou ik ga het miss maken met me verjaardag, ik hoop dat het lekker is ;).