Recept
« Terug naar recepten
Varkenscarré met krokante paprikamengeling
PT70M
Varkenscarré met krokante paprikamengeling
Voor een lekkere saus giet je het vet uit de bakplaat. Giet er 2 dl water in en roer alle aanbaksels los. Giet door een zeef in een steelpan en laat met een half bouillonblokje inkoken tot een saus. Breng op smaak met peper en mosterd. Bind eventueel met wat maïszetmeel.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenscarré met krokante paprikamengeling te bereiden
- Dep het vlees droog en snij de vetrand kruiselings in met een scherp mes. Breng rondom rond op smaak met peper en zout, bestrijk het vet met honing. Zet het vlees in een ovenschaal en leg er wat tijm rond. Zet ± 1 uur in een op 180°C voorverwarmde oven. Gebruik eventueel een vleesthermometer: het vlees is lekker sappig bij een kerntemperatuur van 69°C.
- Snij intussen alle paprika's en de ui in blokjes en bak ze met de knoflook en rozemarijn krokant. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Laat het vlees minstens 15 min. rusten onder folie en snij dan in plakken. Serveer met de paprika's.