KookJij

Varkensgebraad met kaas en prei

Een heerlijk varkensgebraad met kaas en prei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensgebraad met kaas en prei te bereiden

Snij het varkensgebraad in plakken van 1 cm dikte. Snij de stengels preiwit schuin in stukken van 4 cm. Snij de jonge kaas in plakjes middendoor. Stoof de prei alvast wat aan.


Bestrijk een ovenschotel met boter en vul ze dakpansgewijs met afwisselend plakjes gebraad, plakjes kaas en stukjes prei. Kruid met peper en zout en beleg hier en daar met vlokjes boter.


Zet de schotel 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Lekker met aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tvandenabeele

tvandenabeele zegt:
Supergerecht.
We hebben gesmuld :)
liz1

liz1 zegt:
Heel goed.
fijnproever

fijnproever zegt:
@Gerard van der Leeuw, dat is ieder zijn smaak en natuurlijk kan je de kaas vervangen door degene die je zelf het liefste hebt. Wat mij echter ook opvalt is dat je de voorbije week hoofdzakelijk kritiek geeft maar zelfs nog niets van gerechten gepost hebt:(
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Dit is lekker, maar cheddar vind ik een uitgesproken smakeloze kaas met veel kleurstoffen.... Ik neem een Zwitserse kaas. Smelt ook beter. Eventueel nog wat groene kaas (glarus) er overheen. Smullo molto!