Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote
PT45M
Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote
Een heerlijk varkenshaas met abrikozen-amandelcompote recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote te bereiden
Saffraan 2 minuten weken in 2 eetlepels water.In een pan 1 eetlepel boter verhitten.Prei hierin 5 minuten bakken.Rijst saffraan en bouillon erbij doen en aan de kook brengen.Rijst afgedekt in 20 minuten gaar koken,laaatste 5 minuten zonder deksel,zodat de rijst kan uitdampen.Intussen abrikozen op laag vuur in laagje water 5 minuten koken en afgieten.In een droge koekenpan amandelen goudgeel roosteren.Abrikozen in keukenmachine tot puree malen en in kommetje scheppen.Amandelen fijnmalen en aan abrikozen toevoegen.Gemberwortel boven abrikozen raspen.Door abrikozenmengsel 1 eetlepel olijfolie roeren en geheel met peper en zout op smaak brengen.Varkenshaas met peper en zout bestrooien.In een pan de rest van de olie verhitten en vlees rondom goudbruin bakken.Rest van de boter toevoegen en op middelhoog vuur vlees in 10 minuten gaarbakken,af en toe omdraaien.Vlees 1 minuut laten rusten en daarna in plakken snijden.Rijst en plakken vlees over 2 borden verdelen.Abrikozen-amandelcompote ernaast serveren.
bobbeltje zegt: