Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas met boontjes
PT45M
Varkenshaas met boontjes
Een heerlijk varkenshaas met boontjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas met boontjes te bereiden
*Verhit de rijstolie in een anti-aanbakpan en fruit daarin de
uien,knoflook en lomboks tot de uien glazig zijn.
*Doe er dan de Nam Pla,oestersaus,suiker en galangal bij en bak even door tot de galangal gaat geuren.
*Doe nu het gehakte varkensvlees er bij en bak dat goed rul.
*Vervolgens mogen de kousenbandjes er bij en we blijven nu bakken tot de boontjes zacht geworden zijn.Het vlees is dan ook gaar.Wel regelmatig omschudden en de massa goed omroeren.Tegen het droogkoken zo nu en dan bouillon er bij of gewoon warm water.
*Vlak voor het opdienen roeren we er gehakte basilicum door of korianderblaadjes.
uien,knoflook en lomboks tot de uien glazig zijn.
*Doe er dan de Nam Pla,oestersaus,suiker en galangal bij en bak even door tot de galangal gaat geuren.
*Doe nu het gehakte varkensvlees er bij en bak dat goed rul.
*Vervolgens mogen de kousenbandjes er bij en we blijven nu bakken tot de boontjes zacht geworden zijn.Het vlees is dan ook gaar.Wel regelmatig omschudden en de massa goed omroeren.Tegen het droogkoken zo nu en dan bouillon er bij of gewoon warm water.
*Vlak voor het opdienen roeren we er gehakte basilicum door of korianderblaadjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Zo,naturel of met een beetje rijst of wat gebakken noedels.