OPDIENEN:In lekkere dikke pplakken gesneden serveren met aardappelpuree en bv boontjes.
NOTABENE:Gebruik van andere kazen en vruchten is natuurlijk ook mogelijk
peren - jonge Gorgonzola
druiven - Parmezaan
mango - oude Amsterdamsche
ananas - jonge Brie,enz.
De puree en de boontjes zijn ook niet alleen zaligmakend.
Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas met Kaas en Fruit
PT60M
Varkenshaas met Kaas en Fruit
Een heerlijk varkenshaas met kaas en fruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas met Kaas en Fruit te bereiden
1).Oven aanzetten op 200 graden
2).Snij de varkenshaas overlangs door ,niet verder dan tot 1 cm dikte nog ongeschonden over is.Vouw uit tot een lap en sla met de onderkant van een steelpannetje de vleeslap tot één dikte.
3).De goed drooggedepte vleeslap aan de binnenzijde met een kwastje met de gesmolten boter insmeren.Hierop de kruiden verdelen en daarop weer de kaas en de gehalveerde abrikozen.Rol de gevulde lap vlees op en sluit de zijkanten met een draad.
4).De vleesrol leggen we op de lap bladerdeeg en rollen die vervolgens op.Zijkanten afdichten en de rolflappen goed dicht drukken met een heet mes.
5).De rol inkwasten met het geklutste ei,even laten indrogen en opnieuw inkwasten met ei
6).Een bakplaat bekleden met bakpapier en inkwasten met het restje gesmolten boter.
7).Het in bladerdeeg gerolde vlees in de oven garen gedurende 30 minuten.
8).Voor het gebruik (snijden van het vlees) de bakplaat met het vlees 10 minuten uit de oven wegzetten
2).Snij de varkenshaas overlangs door ,niet verder dan tot 1 cm dikte nog ongeschonden over is.Vouw uit tot een lap en sla met de onderkant van een steelpannetje de vleeslap tot één dikte.
3).De goed drooggedepte vleeslap aan de binnenzijde met een kwastje met de gesmolten boter insmeren.Hierop de kruiden verdelen en daarop weer de kaas en de gehalveerde abrikozen.Rol de gevulde lap vlees op en sluit de zijkanten met een draad.
4).De vleesrol leggen we op de lap bladerdeeg en rollen die vervolgens op.Zijkanten afdichten en de rolflappen goed dicht drukken met een heet mes.
5).De rol inkwasten met het geklutste ei,even laten indrogen en opnieuw inkwasten met ei
6).Een bakplaat bekleden met bakpapier en inkwasten met het restje gesmolten boter.
7).Het in bladerdeeg gerolde vlees in de oven garen gedurende 30 minuten.
8).Voor het gebruik (snijden van het vlees) de bakplaat met het vlees 10 minuten uit de oven wegzetten
Anna zegt:
Groetjes,
Anna
KookJij.