Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas Mexicana
PT40M
Varkenshaas Mexicana
Een heerlijk varkenshaas mexicana recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas Mexicana te bereiden
Snijd de varkenshaas in 2 cm dikke plakken en bestrooi ze met versgemalen peper. Verhit de boter met de olie en bak hierin het vlees 2 minuten per kant goudbruin. Schep het uit de pan, strooi er zout over en houd het warm. Pel de ui en snipper deze. Breek de chocolade in kleine stukjes of hak deze grof. Hak de noten fijn en bewaar enkele hele noten als garnering. Pel de teentjes knoflook.
Bereiden:
Fruit de ui en geperste teentjes knoflook in het braadvet. Voeg kaneelpoeder, ketoembar en chilipoeder toe. Bak dit al roerend 1 minuut. Voeg de gezeefde tomaten en de chocolade toe. Kook zachtjes 3 minuten. Roer de rozijnen erdoor en leg het vlees erin. Verwarm nog 5 minuten. Schep het vlees op warme borden. Schep de gehakte noten en de kookroom door de saus. Serveer de saus bij het vlees en garneer met hele noten. Lekker met Mexicaanse rijst (gebakken gekookte rijst met maïskorrels, fijngehakte rode paprika en gehakte koriander).
Tip:
De varkenshaas kan worden vervangen door fricandeau of kalfslapjes. Een combinatie van rode bonen met kikkererwten is hier ook heel lekker bij.
Bereiden:
Fruit de ui en geperste teentjes knoflook in het braadvet. Voeg kaneelpoeder, ketoembar en chilipoeder toe. Bak dit al roerend 1 minuut. Voeg de gezeefde tomaten en de chocolade toe. Kook zachtjes 3 minuten. Roer de rozijnen erdoor en leg het vlees erin. Verwarm nog 5 minuten. Schep het vlees op warme borden. Schep de gehakte noten en de kookroom door de saus. Serveer de saus bij het vlees en garneer met hele noten. Lekker met Mexicaanse rijst (gebakken gekookte rijst met maïskorrels, fijngehakte rode paprika en gehakte koriander).
Tip:
De varkenshaas kan worden vervangen door fricandeau of kalfslapjes. Een combinatie van rode bonen met kikkererwten is hier ook heel lekker bij.