KookJij

Varkenshaasje in groene kool

Een heerlijk varkenshaasje in groene kool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: libelle lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasje in groene kool te bereiden

Verwarm de oven voor op 160°C. Week de paddenstoelen in 200 ml lauw water.
Blancheer 8 mooie koolbladeren kort in kokend, licht gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken. Dep droog met keukenpapier.
Schroei het vlees rondom dicht in olie. Kruid met peper en zout.
Giet de paddenstoelen af en vang het vocht op. Leg de koolbladeren per twee zó op het werkvlak dat ze elkaar overlappen. Verdeel er het varkensvlees en het eekhoorntjesbrood over. Rol op en bind vast met keukentouw. Schik in een ovenschaal.
Snij de rest van de kool in brede repen. Stoof ze even in de pan van het vlees. Overgiet met de fond en het weekwater van de paddenstoelen. Doe alles bij het vlees en zet 30 minuten in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst