Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasje met groenten
PT40M
Varkenshaasje met groenten
Kan zelfs als feestmaal opgediend worden.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasje met groenten te bereiden
- Maak de groenten schoon, en snij deze in stukken van ong. 3 cm. Snij de aardappelen in blokjes.
- Verdeel het vlees in dikke schijven, bestrooi met gehakte knoflook, peper en zout.
- Verhit de helft van de boter en laat hierin de wortelen, uien en knolselder fruiten, gedurende 3 minuten, zonder te kleuren.
- Voeg de prei toe en laat 1 minuut meestoven, overgiet met 1 dl. water, kruid met peper en zout en laat 2 minuten sudderen.
- Voeg de aardappelblokjes toe en laat geheel onder deksel 20 minuten sudderen.
- Verhit de rest van de boter in de pan en bak het vlees naar smaak.
- Bestrooi de groenten met kervel of peterselie en dien op.