KookJij

Varkenshaasje met ketchupsaus en rijst

Een heerlijk varkenshaasje met ketchupsaus en rijst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasje met ketchupsaus en rijst te bereiden

1. Kruid het varkenshaasje met peper, zout en salie en bak het rondom aan in wat boter. Snipper de ui en doe hem bij het varkenshaasje. Doe het deksel op de pan en laat het vlees in 30 à 45 minuten gaar worden. Voeg eventueel een paar lepels water toe als het vocht verdampt is.
2. Kook de rijst gaat. Verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij de paprika in heel kleine blokjes (brunoise). Snij de broccoli heel fijn. Verhit wat olie in een wok en bak de paprika en de broccoli even. Doe de rijst erbij en bak hem even mee.
3. Haal het varkenshaasje uit de pan en hou het warm onder wat aluminiumfolie. Giet de wijn in de pan en laat voor de helft inkoken. Voeg de ketchup toe en warm goed op. Roer er ten slotte de room onder. Serveer het varkenshaasje met de gebakken rijst en de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst