KookJij

Varkenshaasje met salie

Een heerlijk varkenshaasje met salie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasje met salie te bereiden

Verwarm de oven voor op 170°C. Snipper de ui. Spoel de kappertjes en hak ze fijn. Rasp de citroenschil. Snipper de bladpeterselie.


Fruit de ui in olijfolie. Meng de ui met het broodkruim, de peterselie, de citroenrasp, de kappertjes en het ei. Kruid met peper en zout.


Snij het varkenshaasje overlangs open tot een rechthoek. Verdeel er de vulling over en sluit.

Leg de plakjes ham dakpansgewijs naast elkaar, tot je een plak hebt als het varkenshaasje. Leg er het gevulde varkenshaasje op, rol dicht en bind vast met keukentouw.


Leg het vlees in een ingevette ovenschotel en sprenkel er nog 1 el olijfolie over. Zet 45 tot 55 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.


Schenk de wijn bij de aanbakresten en schraap los. Laat inkoken. Doe er de bloem en de bouillon bij en laat even koken.


Bak de salieblaadjes in boter. Snij het vlees in plakjes en serveer met de salie en de saus. Lekker met gebakken aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst